Het is rust in duivenland. Op het hok is er weinig tot niets te doen behalve de duiven regelmatig van voer en water te voorzien. Uiteraard houden we boel wel bij met schoonhouden maar dat doen we eigenlijk altijd. Tot eind November blijven we in deze modus. Als voorbereiding op de winterkweek een aantal dagen bijlichten en dan hebben we het wel gehad voor de komende 7 weken.

Het is beslist niet rustig in vergaderland. Ik kan u nu al voorspellen dat het deze winter bij ons in afdeling 5 spannende vergaderingen gaan worden. Het is alleen jammer dat het niet zo veel over de sport zal gaan. In de afdeling staat ons een ware bestuurswisseling te wachten. Bijna het gehele bestuur en een flink aantal leden uit verschillende commissies gaan stoppen, dus wordt er aan alle kanten gezocht naar nieuw bloed. Maar….zoals het er nu uit ziet wordt dit een gebed zonder eind. Het is ook niet leuk meer als je je in wilt zetten voor het goed functioneren van de afdeling. Je hoeft maar een kleine fout te maken en je wordt in alle sociale media met de grond gelijk gemaakt. Voor goed bedoelende amateurs die de boel alleen maar een beetje goed willen laten lopen is dit meestal het sein om er maar zo gauw mogelijk mee te stoppen. Je moet een ongelooflijke die-hard zijn wil je hier tegen bestand zijn. We gaan daarom meer en meer zien dat er mensen in de verschillende besturen ofwel commissies plaats nemen die er ook een eigenbelang kunnen dienen. Wij krijgen met z’n allen daarom de bestuurders die je verdiend. Goedwillende amateurs worden weggejaagd en de belanghebbenden blijven de boel runnen.

Gisteren naar de eerste prijsuitreiking van dit winterseizoen geweest. De Dutch Golden Classic houdt altijd het eerste weekend in Oktober haar huldiging. Ook deze keer was het weer te doen in het gebouw van de Dordtse Bond. Voor mij een thuis wedstrijd. Het hele gebeuren neemt maar een paar uurtjes in beslag maar is elke keer opnieuw bijzonder gezellig. Ook deze keer waren er toch wel zo’n 100 liefhebbers op komen dagen. Het is toch verbazingwekkend dat dit gebeuren in 14 jaar tijd niets heeft ingeleverd aan enthousiasme onder de deelnemers en sympathisanten. De 250 beschikbare ringen zijn ieder jaar in een mum van tijd verkocht. Vier verkopingen waarop die 250 jonge duiven verkocht worden zijn telkens goed tot zeer goed bezocht. Evenredig valt ook de opbrengst nooit tegen. Zodoende waren er afgelopen zaterdag maar liefst 34.000 euro’s te verdelen. Dit bedrag wordt in heel Nederland nergens vervlogen met de duiven.

Het geheim van de al 14 jaar goed werkende formule is volgens mij de eenvoud. Er veranderen 250 duiven van hok/eigenaar. Daar moeten de deelnemers voor zorgen. En dat is alles, de rest wordt gedaan door de leden van de commissie. Alles is geregeld, de verkopingen, de informatie voorziening (website), de verschillende uitslagen en tot slot de prijsuitreiking. Misschien wel de belangrijkste reden voor dit succes is dat werkelijk iedereen die hier aan mee doet een reële kans heeft om een mooi bedrag te winnen.

31 oktober is er de eerste afdelingsvergadering. Op de website van de afdeling werden al een paar voorstellen van de verschillende samenspelen gepubliceerd. En zowaar er is al een voorstel bij dat vragen stelt over inkorfbeperking en hoe de afdeling hier over denkt.

In de agenda van de vergadering staat hierover:

8. Voorstellen Samenspelen.

De ingediende voorstellen die betrekking hebben op het vliegseizoen 2018 worden doorgeschoven

naar het nieuwe bestuur. Voorstellen die betrekking hebben op de indeling van de rayons en de

losgroepen kunnen we niet behandelen omdat deze voor 3 jaar zijn vastgelegd en dus t/m 2018

ongewijzigd blijven. Er zijn verder geen voorstellen binnengekomen die behandeld kunnen worden.

Verder commentaar overbodig.