Het gebeurt niet zo veel dat midden in het seizoen er een week voorbij gaat zonder dat er iets bijzonders plaats vindt.
Maar nu was dit toch echt het geval, en daarom maar wat op papier gezet van onze eigen bevindingen tot nu toe.
Bij ons in de afdeling zijn er midweeks altijd africhtingen, zelfs tot aan Roye toe.
Heel veel keer zijn deze ook met dezelfde snelheid afgelast, meestal door het weer maar ook vaak omdat de deelname niet echt de moeite waard was.
Voor de jonge duiven stond er vier weken op rij een africhting vanuit Roosendaal op het programma met inkorving op maandag en lossen op dinsdag en alle vier de keren werd het afgelast.
De laatste keer werd dan maar besloten om het een dag later door te laten gaan.
Omdat onze jongen inmiddels ruimschoots zijn getraind hebben we ook heel de ploeg in de mand gedaan.
Voorafgaand waren ze minimaal drie keer aan de grens gelost, de eerste ronde een paar keer meer dan de tweede rond, u weet wel de jongen die de eerste keer gelijk op het dichtstbijzijnde dak hun heil zochten.
Deze tweede ronde hebben we echt kilometer voor kilometer getraind en zoals gezegd zijn die inmiddels ook al drie keer gelost aan de grens.
Die tweede ronde hebben we denk ik wel tien keer weggebracht voordat ze vertrouwd waren met Zeven Bergschenhoek en zijn toen in één ruk naar de grens gegaan waarvan we ze met een klein hartje opgewacht hebben, maar dit ging eigenlijk best goed, beslist voor herhaling vatbaar.
We zijn wel bij iedere training een paar duiven kwijt geraakt, maar dat zal er wel bij horen tegenwoordig.
Wij hebben best een grote ploeg jongen, op een gegeven moment kwamen we zelfs aan 167 eenheden.
En iedere keer als we ze wegbrengen is het scenario hetzelfde, 90 % is in no-time thuis en dan zijn er meestal een stuk of 15 die overnachten en uiteindelijk zijn er een stuk 5/6 die niet meer terug komen.
Dat heeft uiteindelijk in geresulteerd dat we op 15.06 nog 128 jongen hadden.
Deze ploeg ging op 15.06 naar de grens, daarna 122 op 20.06 ingekorfd voor Roosendaal en op 23.06 Naar St Job met 117 stuks.
Als we de gewonden meetellen komen we nu uit op 114 stuks.
Zopas schreef Peter Theunis dat je tegenwoordig ongeveer met de helft jongen aan de start komt als dat je gekweekt hebt en ik denk dat hij er nog niet eens zover vandaan zit.
Natuurlijk zijn er van die duivenfluisteraars als Willem de Bruijn die het lukt om echt minimale verliezen te krijgen, maar om je met die man te vergelijken is hetzelfde als peren met appels te vergelijken.
Deze week zelf nog een keertje naar de grens en dan gaat het hele boeltje wat er dan nog is naar Duffel en zijn we vertrokken (hopelijk de duiven niet).

Er zijn van die liefhebbers die niet direct bij de massa op het vizier staan maar ze zijn er nog en hoe.
Zo is al een paar jaar Johan Donckers uit Grobbendonk aan de weg aan het timmeren om bij de absolute top van Antwerpen te komen en hij is daar volgens mij dit jaar gearriveerd.
Johan vliegt van Quievrain, Noyon de wekelijks kleine halve fond ook nog eens de vluchten zoals Bourges, Argenton enz.
En op al deze disciplines is hij dit jaar bij de absolute top.
Nog zo’n topper dit jaar is Kenny Hollanders uit Berlaar.
Iedere week bij de uitblinkers en vooral 1e prijzen winnen is voor hem de gewoonste zaak van de wereld.
Dit weekend was het weer bingo tot op nationaal niveau.
Eerst een midfond vlucht vanuit Melun afwerken.
In zijn samenspel stonden 935 duiven en daarvan waren er drie van Kenny en die wonnen 1e-5e en 36e prijs.
In de middag moesten dan de duiven van Argenton komen en hier wint hij opnieuw maar nu van het hele nationale peloton, zijn jaarling was de snelste van in totaal 26.469 duiven.
Zijn duiven zijn duidelijk in topvorm.

Bij ons is het een iets ander verhaal wij missen de vorm of de kwaliteit en gezien onze nieuwe start houd ik het op het laatste, deze week vlogen we Tours wat voor ons iets van 560 km is.
Op één gewonde na hadden we alles op deze vlucht meegegeven, 23 stuks.
Het werd op zich een prachtige vlucht niets op aan te merken zeker vergeleken met de vlucht Nevers van twee weken terug wat een echte shit vlucht was.
Deze keer was het verloop prima in een uur waren de prijzen verdiend en wij winnen in de kring tegen 511 duiven: 15e-25e-37e-40e-45e in totaal 12 prijzen van 23.
Dit resultaat laat zien dat er nog werk aan de winkel is.