De duivensport is één van de meest oneerlijke sporten ter wereld.
Als je dit niet erkent weet je echt niet waar je mee bezig bent, maar ach het is nu eenmaal zo.
Het enige wat voor iedere deelnemer gelijk is is de start en daar moet je eigenlijk ook nog aan twijfelen want tussen de eerste en de laatste mand die open gaat zit ook best nog enige tijd.
Daarnaast is voor iedere liefhebber het traject wat zijn duiven moeten afleggen verschillend.
Zo kan het maar zo zijn dat van de ene liefhebber zijn duiven een regenbui moeten trotseren en een ander zijn duiven staat op te wachten in prachtig weer.
Dan is er nog het verschil in afstand wat weer andere problemen met zich mee brengt.
Heb je nog de variabelen zoals kwaliteit, aantal, huisvesting en verzorging maar daar kan je zelf veel aan veranderen en in je voordeel uit laten vallen.
En dan is er nog DE WINDRICHTING sinds jaar en dag de grootste verschillenmaker.
Normaliter zijn het verschillen die veroorzaakt worden door de wind waarmee te leven is maar het kan ook zomaar zijn dat het heel ondankbaar en onterecht is op welke plaats je jezelf terug vindt in de uitslag.
Heeft dan niets met kwaliteit, conditie en of inzet van de liefhebber te maken maar het overkomt je wel en is zeer onbevredigend.
Deze regels tekst komen niet zomaar uit de lucht vallen natuurlijk, gisteren vlogen we met de oude duiven vanuit Pontoise en met nog altijd meer dan 9000 duiven in concours provinciaal een mooie midfond vlucht.
Met een stevige ZZW wind werden de duiven gelost en op de uitslag werden we totaal weggevaagd.
Let op: dit is geen klaagzang want ik weet ook wel dat op de eindafrekening wij aan de Oostkant nooit slecht wegkomen en het ook wel eens andersom is.
Het is puur om aan te geven hoe onredelijk onze sport kan zijn.
Zelf spelen we de 1e-7e-8e in de club tegen 130 duiven en maken 10 prijzen van 21.
Ook in het rayon de 1e van 348 duiven maar al wel een prijs minder.
In de kring 5e prijs tegen 688 duiven en weer 2 prijzen minder, nu nog 7.
De Afd rayon uitslag was 67e prijs tegen 3357 duiven en in totaal 5 prijzen.
En als klap op de vuurpijl in de afdeling 9392 duiven de volgende super serie 263e-2693e-2884e het is maar goed dat we één op drie spelen anders hadden we precies 1 hele prijs gewonnen in de afdeling.
Ik weet heus wel dat we op dit moment nog geen hok met super duiven hebben maar zo slecht als deze uitslag laat zien zijn ze ook weer niet.
Twee weken terug ook vanuit Pontoise stond de wind een beetje onze kant op en dan winnen we tegen 10.966 duiven 37e-49e-51e-66e-97e en 20 van de 22 in de prijzen.

Dit weekend werd er ook gestart met de jonge duiven en die moesten (god mag weten waarom) ingekorfd worden volgens het hitte protocol. Ook zoiets raars.
Maar vooruit liever teveel ruimte als te weinig voor de junioren.
We hadden er 105 mee en maken in de club wel de 1e en 2e prijs maar overall waren we beslist niet tevreden, na deze twee duifjes moesten we bijna 4 minuten wachten op de volgende en dat was veel te lang.
Ook hier waren de vijf eerste prijzen voor de westkant van de kring, wij spelen hier tegen 2085 duiven de 11e en 12e prijs, in totaal 47 prijzen.