Zoals algemeen bekend wordt er al voor de 16e keer in onze afdeling de Dutch Golden Classic georganiseerd. Voor degene die nog niet weten wat dit is, een kleine uitleg.
De Dutch Golden Classic of zoals in de wandelgangen wordt gezegd de Gouden ringen race is een in Engeland opgedane manier van een leuk spelletje organiseren. Een ieder die hieraan wil meedoen kan maximaal twee zogenaamde gouden ringen voor 20 euro per stuk kopen. De jonge duiven die hiermee geringd worden komen te koop in een openbare verkoping . Het geld wat er dan betaald wordt voor deze duiven wordt onder deze verkochte jongen in een van tevoren benoemde reeks vluchten weer vervlogen. Tezamen met het bedrag van de verkochte ringen wordt er jaarlijks meer dan 25.000 euro op deze vluchten vervlogen.
Al eerder gememoreerd wordt het dit jaar reeds voor de 16e keer georganiseerd en het lijkt er op dat het opnieuw een grandioos succes gaat worden. Het is gebleken door de jaren heen dat een ieder die hier aan mee doet ook kans maak op één van de mooie geldprijzen. Dit zal ook wel de reden zijn dat het spelletje nog steeds aan enthousiasme van de deelnemers aan het winnen is.
Anders dan op de gewone wedvluchten is het hier nog wel mogelijk om je te onderscheiden met het winnen van een mooie prijs. Groot of klein, kampioen of krabber allemaal komen ze wel eens aan de beurt bij de prijsuitreiking.
Dat dit geen loze kreet is: de 250 ringen zijn in no time ieder jaar verkocht en de opbrengst op de verkopingen is nog steeds in stijgende lijn tot de voorgaande jaren.
Een duidelijker bewijs dat je het goed doet kan ik niet bedenken. Waardering alom voor de organiserende commissie.

Afgelopen zaterdag was de eerste verkoping. Er werden deze eerste verkoop 54 jongen ingebracht die er zonder uitzondering onberispelijk uitzagen. Want je gaat ook meer en meer zien dat de deelnemers echt proberen iets van hun betere duiven te brengen. Een mooie ploeg jongen die ook door de kopers zeer werd gewaardeerd en dit kwam weer tot uiting in de opbrengst. Want het werd een record gemiddelde opbrengst van bijna 200 euro per stuk. Ofwel de eerste 10.000 euro zit in de pot. Mocht u ook een paar gouden ringen duiven willen aanschaffen: er zijn nog drie verkopingen.
Drie achtereenvolgende zaterdagen 14-21 en 28 maart kunt u dit meemaken in het D.C.&.V.B. gebouw aan de Brand Buys straat te Dordrecht.
Bezichtigen vanaf 12.00 uur. Aanvang verkoop 14.00 uur.

Zelf ben ik ook ieder jaar bij de deelnemers zowel met een paar geleverde jongen als wel een paar aangeschafte jongen. Met beide heb ik al eens een mooi bedrag mogen winnen. Maar wat voor mij nog meer waarde gaf was dat ik er best een paar echt goede duiven aan over heb gehouden. De beste hiervan is misschien wel de “MARCEL” NL13-3355711 gekweekt door Marcel Buysse uit Oost Souburg. Na een heel mooie carrière als vlieger werd hij ook een begenadigd kweker. Hij werd o.a. vader van “RICO” NL17-1281740 gespeeld door broer Ton en gekweekt door mij.