Volgens de nu gedane voorspellingen gaan we een super warm weekend tegemoet.
Ik denk dat we te maken krijgen met het hitte protocol en een kortvlucht of wel een geheel vluchtloos weekend in het vooruitzicht hebben.
Op zich heb ik hier totaal geen moeite mee want wat bij voorbaat gedoemd is te mislukken moet je niet willens en wetens door willen zetten.
Maar het internet zal wel weer vollopen met mensen die er een andere gedachte op na houden en er vanuit gaan dat dit extreme weer ook bij de selectie hoort.
Natuurlijk kan je dit uitleggen als selectie maar jonge duiven vijf uur laten vliegen in deze omstandigheden is vragen om problemen.
De prijs vliegende duiven, daar zullen de problemen niet groot voor zijn maar de drie kwart die geen prijs verdienen op zo’n vlucht daar kun je gelijk een groot gedeelte van afschrijven als sportduif.
Selecteren is een woord wat ik ook veelvuldig gebruik maar het moet wel in het redelijke blijven.
Onze jongen hebben tot nu toe nog niet één keer meegemaakt dat ze twee nachten in de mand moeten vertoeven, daarvan kun je gewoon aannemen dat de helft de eerste keer dat dit gebeurt de drinkgoot nog niet kunnen vinden.
Wat denk je dat hiermee gebeurt als die met zo’n hitte nog eens vijf uur moeten vliegen.
En als die eenmaal uitgedroogd zijn gearriveerd op je hok ziet de toekomst er voor die duiven op sportief gebied er niet geweldig meer uit is mijn ervaring.
Dit probleem gaat zich natuurlijk in de toekomst meerdere keren voordoen is de verwachting.
Met als resultaat dat we steeds meer onervaren jaarlingen gaan aanhouden die we dan het jaar erop alsnog gaan verspelen.
Volgens mij kun je dit oplossen door het jonge duiven seizoen weer ouderwets een maand eerder te laten aanvangen dan krijg je in ieder geval meer kans om je jongen een goede reeks te laten vliegen met als einddoel een gedegen opleiding.
Als de vluchten inderdaad dit weekend niet doorgaan zijn er nog maar vier kansen op een mooie midfond vlucht, maar dan moet er niet nog een tropisch weekend aankomen want dan is dit jaar de opgelopen achterstand niet meer in te halen en gaan de jaarlingen volgend jaar in ieder geval veel ervaring missen.
Maar ik kan over dit onderwerp nog wel blijven schrijven tot ik een sik heb maar schijnbaar zijn onze beleidmakers blind voor dit deel van de duivensport.

Elke zaterdag volg ik de uitslagen op de website van compuclub, zo ook vorige week en daar kwam ik voor de noordelijke afdelingen de vlucht uitslag vanuit het Duitse Helmstedt tegen.
Weet gelijk weer waarom de vluchten Munchen, Helmstedt en Hof van het vliegprogramma zijn verdwenen.
In eerste instantie waren die georganiseerd om kansen voor vermeende achtergestelde en altijd verkeerd liggende liefhebbers tegemoet te komen.
Schijnbaar waren er weer enthousiastelingen die vliegen vanuit het oosten wel zagen zitten en zo kwam er voor hun Helmstedt op het programma.
Vorig weekend was het volgens mij toch best vliegweer en waren de duiven gelost om 10.45 uur voor een vluchtje van ongeveer 300 km.
De eerste duif vloog net boven de 1000 mpm en arriveerde om 15.32 uur voor net geen 300 km.
De laatste prijs duif werd geconstateerd om 09.50 uur de volgende morgen.
Iedereen moet er maar het zijne van denken maar ik vind het niet erg dat deze vluchtlijn niet meer bij ons op het programma staat.

Het slechte verloop van Narbonne daar is al genoeg over gezegd en vooral geschreven.
De woorden die ik er aan wil wijden zijn gericht aan de mensen die op Facebook en andere vormen van media heel graag iedereen en alles met de grond gelijk willen maken zich bewust moeten zijn dat het niet alleen duivenmelkers zijn die die ongefundeerde onzin lezen.

Op eigen hok gaat het vervolgens de goede kant op.
Het ogenprobleem is er nog maar gaat zich langzaam aan verwijderen uit de kolonie.
Waren er vorige week nog 10 die niet konden worden ingekorfd, deze week waren dat er nog maar twee.
Zoals ik vorige week schreef dat ik alle vermeende probleem gevallen heb genoteerd heb ik dit ook deze week gedaan.
Waren het er vorige week nog 35 die tekenden, deze week waren het er 21 van de 82 die nog probleempjes hadden.
Maar net als vorige week waren de eerste 9 duiven in de klok zonder probleem oogjes.
Dat het voor de duiven niets uitmaakt kun je echt naar het land der fabelen verwijzen, het beïnvloed wel degelijk de prestaties.
We vlogen vanuit Niergnies, voor ons 209 km.
In de kring waren er 2037 duiven, wij wonnen 15-16-25-33-34-38 en in totaal 38 prijzen.
Er zal nu wel een weekje rust volgen voor deze knapen.