Daar is bijna niet aan te ontkomen als je stukjes over duiven en duivensport gaat schrijven.
Maar ik kan het toch maar heel moeilijk opbrengen om regelmatig hetzelfde te noteren, hoe leesbaar dit misschien ook is.
Ook om de paar dagen schrijven hoe goed mijn duiven wel niet zijn daar zit niemand op te wachten, bovendien ben ik ook dan zeer snel uitgeschreven.
Ik kan wel opnieuw over mijn ingenomen standpunt aangaande massa inkorving een blad vullen maar dat heb ik genoeg gedaan.
Wel vind ik het prettig te ondervinden dat er verenigingen/samenspelen zijn die gewoon een inkorfbeperking hebben ingevoerd.
Moet ook wel als je de vereniging/samenspel wilt beschermen tegen een leegloop of nog erger het stoppen van leden die deze overheersing niet kunnen bestrijden met gelijke wapens.
Bovendien wordt er zo een wal opgeworpen tegen het overstappen van massa-inkorvers naar een nu nog prettig spel leverende club, ik bedoel hiermee het totaal overheersen op de uitslag van zo’n club.
En daarmee het spel van veel clubleden hier mee te verzieken.
Je wilt uiteindelijk niet bij voorbaat al verslagen zijn door zo’n overwaaier van een massa-inkorver want dat gebeurd meer als er wordt aangenomen dat alles gebaseerd is op klasseduiven.
Ook deze melkers spelen wel eens een zeldzame keer om wat voor reden dan ook met 20, 30 of 40 duiven en blijken ze ook alleen maar heel gewoon spel af te leveren en is de overheersing ineens ver te zoeken.
Een mooie uitslag dat is dan ook voor hun het enige mogelijke.
Dus voor de clubs die bukken onder het bewind van een massa-inkorver; gewoon een inkorf beperking invoeren zou ik zo zeggen, je bent in ieder geval niet de eerste club die dit doet en waarschijnlijk ook niet de laatste.
Meermaals heb ik het er ook over gehad dat er niet zoveel gesleuteld moet worden aan het jonge duiven vliegprogramma.
Met het binnen halen van het nationaal vliegprogramma werd er ons in afdeling 5 standpunten opgedrongen die best gangbaar zullen zijn in andere delen van het land, maar wij schieten daar niet zoveel mee op.
Gelukkig hebben onze bestuursleden voor het komende vliegseizoen bij voorbaat een concept vliegprogramma aangeboden dat weer een beetje terugkeert naar iets zoals een gedegen opleiding er uit zou moeten zien.
Dan maar een paar vluchten die niet tellen voor het nationaal kampioenschap.
We starten weer een paar weken eerder en maken zo de weg vrij voor een heel mooie aanloop naar een serie 300/450 km vluchten waarmee je dan een gedegen selectie kunt doorvoeren.
Na het programma wat de jonge duiven in 2022 werd voorgeschoteld ben ik toch bang dat het bij de jaarlingen komend seizoen best wat probleempjes op kan leveren.
Maar dat zien we dan wel weer.
Voorlopig is er niets te doen op het hok, schoonmaken en eten geven en dat is het wel zo’n beetje.
Nog een goeie maand en dan gaan we de kweekduiven weer bij elkaar zetten.
Eigenlijk de start van het nieuwe seizoen.