Als je zoals ik een beetje meedoet op het internet dan gebeurt het regelmatig dat je wat reacties ontvangt van die en gene.
Zo waren er meerdere berichtjes die mijn verhaaltje over de grote fond toch niet echt vreemd vonden, ik zal er hieronder eentje onverkort plaatsen. Dit geeft duidelijk weer hoe de algemene strekking van de berichtjes is. Het gaat als volgt:

Reactie op “Ik weet het”
heel goed verwoord kees lijkt wel alsof de fondliefhebbers een voorkeursbehandeling krijgen in dit land en ik kan je verzekeren dat dit jaar ook grote aantallen duiven verspeeld zijn op de fond misschien wel meer procenten dan op de Vitesse mid en dagfond vluchten maar het lijkt wel alsof die liefhebbers daar helemaal niet mee zitten want wijselijk houden de meeste hun mond daarover

Een heel andere reactie Is het volgende:

Dag Cees ze zijn er nog !
De liefhebbers die hun duifjes op leren met het fietsje
Ik doe het zo al 60 jaar ,altijd naar dezelfde plek op 9 km
dit 3 x met vroege en ook de late, en dan naar de eerste prijsvlucht Marche 132 km
Het is altijd goed gegaan ik heb nooit grote verliezen gekend, en ook vaak succes met de jonge duiven, die ik ook al 45 jaar verduister van 1 april tot 1 juni van 17 uur tot donker s morgens altijd licht in mijn hokken op een natuurlijke manier .
veel plezier in mijn hobby beleefd !
Waar ik mij ,en meerdere van mijn leeftijd genoten zorgen over maak ,tellen wij nog mee, de amateurkes na 2021 ???

Vorige week stond er een verslag van mijn bezoek aan Anthony Maes. Hij vliegt meestal met een beperkte ploeg duiven, zo had hij vorige week 6 jonge duiven mee naar Blois. Dit is voor hem bijna 400 kilometer. Zijn ploegje deed het tegen 488 concurrenten echt goed. Zij wonnen de volgende prijzen: 3e-5e-7e-12e-20e en 24e Binnen tien minuten kon de klep dicht, alle thuis.
Gisteren op Bourges en Tulle waren de uitslagen niet wonderbaarlijk maar probeer het maar na te doen.
Bourges jong 4 mee 1126 duiven in concours 46e-50e-278e
Bourges oud 2 mee 155 duiven in concours 3e
Bourges jaarlingen 6 mee 181 duiven in concours 8e-15e-26e
Tulle oud 2 mee 144 duiven in concours 5e