En dat zit het spel weer op de wagen. In België hadden ze afgelopen zondag al de eerste uitgestelde lossing. Op maandag konden de wedstrijden wel doorgang vinden. Ik heb toch het idee dat het op dit moment nog iets te vroeg is om met de duiven te gaan spelen. Trouwens ik ben er van overtuigd dat de duiven waar je nu al voluit mee speelt er in de volle zomer niet mee op de uitslag komt. Geduld is nog altijd een schone zaak. Ik was ook nooit de man met veel geduld. Maar door de jaren heen wordt je met de klappen die je incasseert als je te ongeduldig bent, vanzelf wat voorzichtiger.

Ik heb op dit moment, dinsdag 17 maart de duiven voor de eerste keer los gehad terwijl de partners waren verwijderd. Dus ze zitten los, of je het weduwschap moet noemen weet ik niet. Maar vanaf dit moment ga ik ze proberen wat betere manieren aan te leren. Binnen komen doen ze nog niet zoals het zou moeten, heb altijd mijn best gedaan ze aan te leren om snel naar binnen te gaan. Want uiteindelijk is het net zo belangrijk dat ze snel binnen komen als dat ze snel vliegen. Eén duivin was zelfs zo eigenwijs dat ze twee nachten buiten heeft gebivakkeerd voordat ze op het goede hok naar binnen kwam. Maar uiteindelijk ben ik de baas (ik lijk de Frank de Boer wel).

Afgelopen zaterdag was er weer een verkoop van de Golden Classic. Zat het de week ervoor allemaal een beetje tegen, dit keer zat alles een beetje mee. Er waren maar liefst 79 jongen aangeleverd. Het valt op dat er  veel heel mooie jongen worden gebracht dit jaar. Zal er wel mee te maken hebben dat je toch wel een kwalitatief redelijke duif moet brengen wil je meedoen om de geldprijzen. Maar terug naar de verkoop, deze 79 jongen brachten maar liefst 140 euro gemiddeld op. Dus al het zo doorgaat stevenen we toch weer op nieuw record af. Volgende zaterdag zijn er weer nieuwe kansen. Dus als je ook eens mee wilt doen aan dit leuke spel, kom dan en koop een paar duifjes. In meerdere opzichten kom je a.s. zaterdag niet voor niets. Als je niks koopt heb ja al een gezellige middag met duiven collega’s die je anders niet zo gauw ziet. Koop je een duifje ga je nog eens kans maken op een heel mooie geldprijs. En als dat niet lukt koop je er misschien wel je toekomstige topduif. Dus tot zaterdag in het Dordtse Bond gebouw.