Als je heel optimistisch bent had je al op kunnen leren. Nergens voor nodig natuurlijk, maar het weer was wel uitnodigend. Alhoewel, in Belgie is het spel al vol op de wagen. Dit weekend zelfs al de eerste vluchten die meetellen voor het nationale kampioenschap. Daar heb je dus geen tijd om rustig te starten.

Zaterdag samen met mijn broer en vriend Jan naar de beurs geweest. Wij waren daar rond 11 uur en konden de auto bijna niet meer kwijt, zo druk was het. Heel veel Poolse en Engelse duivenliefhebbers waren op de beurs afgekomen. Menige touringcar werd afgeladen met aangekochte duivenspullen. Denk dat het voor de standhouders een prima afsluiting is van het winterseizoen. Wat mij opviel op de beurs was het grote aantal stands die promotie maakten voor hun one-loft races. Ik denk dat de toekomst van de duivensport ook voor een groot gedeelte gaat draaien om deze one-loft races. Prima toch als je niet alle dagen van het jaar gebonden wilt zijn aan huis om je duiven te verzorgen en te spelen, en toch binding wilt houden met onze mooie sport.

Kortom, een dag waarop je als duivenmelker bijna zou denken dat het heel goed gaat met de duivensport. Maar als je naar het dalende aantal leden kijkt moeten we toch oppassen dat deze beurs geen voorbeeld is voor hoe de duivensport er op dit moment voor staat.

Op zondag was de eerste verkoping van de Dutch Golden Classic. Geheel tegen de gewoonte in waren er deze keer eigenlijk wat te veel jongen aangeleverd. Bovendien was het ook nog eens prachtig weer. Dit bij elkaar was er debet aan dat we de duifjes voor een te laag gemiddelde moesten verkopen. Het gemiddelde was op deze eerste verkoop 81 euro voor 65 duiven. Dit moet de volgende verkopingen wat omhoog anders gaat het de eerste keer worden dat de totale opbrengst gaat dalen. Het streven is dat we over alle vier de verkopingen ongeveer aan een gemiddelde van 100 euro komen. Voor komende week zitten er op dit moment al vier schitterende jongen bij mij op het hok. Deze komen van Danny Van Dyck en Eddy Janssen, twee van de aller grootste kampioenen uit Antwerpen en misschien wel van heel Belgie. Duidelijk een paar duifjes waarmee we het gemiddelde hopelijk omhoog gaan brengen. Ik laat u volgende week weten hoe het is afgelopen.