Een leuk weekje.
Er is de afgelopen week weer van alles gebeurd. Het meest verrassende deze week was een verklaring van het Afd 5 bestuur. Op de nalijnvlucht was er een hele vereniging niet tegelijk gelost met de andere duiven die op de losplaats stonden. Deze verklaring zag er als volgt uit:

Beste liefhebbers,
Afgelopen zaterdag heeft het vervoer vanuit het samenspel Leiden een verzoek gekregen om onderzoek te doen naar de lossing van de duiven van vereniging 1541. De duiven van deze liefhebbers kwamen bijna op hetzelfde tijdstip en massaal thuis en daarbij ook uit de verkeerde hoek. Gezien het trage verloop van de rest van het concours was dit op z`n minst opvallend.
Onderzoek door het vervoer leverde uiteindelijk op dat de 5 manden van deze vereniging nog in een auto zaten die op het terrein van de externe transporteur stonden. (Dit ondanks het feit dat alle auto`s door 2 man gecontroleerd worden om er zeker van te zijn dat ze leeg zijn). Doordat deze manden op de goede wijze in de auto stonden ( de rest zat andersom) kom men concluderen dat de duiven vanuit deze trailer gelost waren. Dat er duiven zijn achtergebleven en dat deze op een andere locatie gelost zijn was NIET bekend bij bestuur en het vervoer. Het bestuur en het vervoer betreuren het feit dat ondanks dubbele controle er manden zijn achter gebleven, echter we vinden het nog vervelender dat niet iedereen die hierbij betrokken is geweest openheid van zaken geeft.
Bovenstaande hebben we ook gemeld aan het bestuur van samenspel Leiden. De liefhebbers zullen gecompenseerd worden door voor deze vlucht de gemiddelde punten over de komende 3 vluchten te berekenen en deze toe te kennen voor N34. Daarnaast worden er uiteraard geen kosten in rekening gebracht voor het vervoer aan deze vereniging.
We vertrouwen erop hiermee een ieder voldoende te hebben geïnformeerd.
Het bestuur.

Het zou toch wel zo zijn dat de chauffeur/begeleider van deze duivenwagen nooit meer arbeid zal verrichten voor afdeling 5.

Ik heb nog een idee voor de commissie eerlijk spel om ook te komen tot een eerlijke stemming.
De meeste reacties op de blog van vorige week over de vier keuzemogelijkheden die moeten leiden tot eerlijker spel was de vraag hoe de stemming ging plaats vinden. Helaas moest ik het antwoord schuldig blijven. Als men de stemming op deze keuzes eerlijk wil laten verlopen moeten de secties deze stemming over laten aan de individuele leden. Als dit via de verenigingen, samenspelen, en afdelingen terecht moet komen bij de secties voorzie ik één grote spraakverwarring. Eenvoudige oplossing hiervoor zou zijn om op de NPO website voor ieder keuze een button te maken. Je klikt dan de button aan die jou het meest aanspreekt en daarnaast ter controle toevoeging van je lidnummer. Deze oplossing is denk ik het meest transparant en geheel zonder inmenging van belanghebbenden.

De ene week is de andere niet.
Vorige week heb ik u een superuitslag van de Comb. Ebben voorgeschoteld. Intussen is deze uitslag in ons hele duivenwereldje met ontzag bekeken. Na zo’n uitslag is het natuurlijk duidelijk dat de halve (duiven) wereld je volgt en benieuwd is naar je nieuwe exploten. Nu deze week was het iets minder. Wat eigenlijk niet meer dan normaal is. Dit niveau is niet te handhaven. Dat kan niemand
en dan ook nog eens met zo weinig duiven.
Zaterdag werd het een iets andere uitslag, dezelfde 14 duiven winnen nu tegen 3873 duiven 26-173-191 en 964. De vlucht was Sens, voor Falco 440 kilometer. Je zou zeggen dat na de belangstelling van vorige week de concurrentie er als een haas bij was om nu deze uitslag te tonen. Maar hier komt de sportman die Falco is zelf mee op de proppen. Groot in de winst maar net zo groot in het verlies. Zijn berichtje van gisteravond half negen was als volgt:

Vandaag andere koek. Grote klote-vlucht hier, het stond bij ons twee uur open.
Ik mis de helft nog waaronder de beste vier en ze zagen er zeker niet minder uit dan vorige week.
Heb nu nog 9 jongen in mijn hok.

Ter ondersteuning na zo’n opdonder kan ik alleen maar zeggen dat dit alleen gebeurt bij ZO wind. Wedstrijden met die wind zijn voor mij persoonlijk geen echte wedstrijden. De winnaars van afgelopen zaterdag zullen het ongetwijfeld niet eens zijn met mij maar door een paar jaar ervaring met dit soort weer en wind kan niets en niemand mij meer anders laten denken.
Bijna altijd super hoge snelheden. Tussen de eerste duiven heel grote verschillen en bovendien zijn er wel meerdere duiven die je nooit meer terug ziet (en zeker niet de minsten).
Ben inmiddels zo ver dat ik bij een te verwachten ZO wind twee keer nadenk of ik überhaupt wel mee doe.
Maar ik ben niet anders dan menig ander en wil als het even kan altijd meedoen . De sector vlucht had ik al links laten liggen maar voor de nalijn had ik nog een flink ploegje klaar zitten. In totaal 50 jongen waarvan er 14 voor de eerste keer mee moesten. Voor de 36 ervaren was het geen probleem maar de 14 nieuwelingen daarvan waren er maar 3 thuis bij het sluiten van de dag. Nu ik dit zit te schrijven zijn er inmiddels 10 gearriveerd. Dus al met al kom ik weer met de schrik vrij.