In de blog “WEBSITE OPGELEUKT” ben ik u gaan schrijven hoe mijn jonge duivenseizoen tot nu toe verloopt. De aanloop plus de eerste drie vluchten zijn hierin beschreven. De vierde vlucht nogmaals vanuit Peronne werd een redelijke teleurstelling. De 24 duiven die ik had ingekorft brachten in totaal 4 prijzen mee naar huis, ik kan het eigenlijk beter hebben over prijsjes. En toch kwam dit voor mij niet geheel onverwacht. De hele week hieraan voorafgaande had ik al twijfels. Mijn kampioentjes waren niet in goeden doen, lusteloos is een groot woord maar vooral de mest had een eyeopener moeten zijn. Nog steeds ondanks mijn meer dan vijftig jaar duiven houden denk je het zal wel meevallen. Maar als je dit denkt is het al te laat en valt het niet mee.
Na dit minder leuke weekend had ik besloten het volgende weekend over te slaan. Ben niet met de duiven naar de duivendokter gegaan maar heb zelf eens in het magazijn (medicijnkastje) rond gekeken en vond twee busjes met ooit gekochte medicamenten. Op het ene stond als naam FUNGI en op het andere JONGE DUIVEN POEDER. Alle wijze raadgevingen ten spijt had het mij tot nu toe nog heel weinig opgeleverd en met de gedachte van het zal me een worst wezen ben ik maar wat gaan doen. Heb beide middelen tegelijk in het water gedaan en dit hebben de duiven vijf dagen te drinken gehad. Nu afwachten wat het gaat brengen. Slechter kan niet dus gaan we voorspellen dat het deze week wat beter zal gaan.
Ik weet ook wel dat als je seizoen verloopt zoals het op dit moment verloopt bij mij je geen wonderen moet verwachten. Kleine wondertjes gebeuren alleen maar als het allemaal vanzelf gaat.
Zonder veel gedoe trainen ze dan vanzelf, verspeel je er weinig, is de mest bijna altijd goed en overwinnen ze zelf kleine probleempjes qua gezondheid. Medicijnen zijn dan dingen die alleen een ander nodig heeft. Alleen dan krijgen de goede duiven super vorm en niet zoals ik nu doe uit een potje.
Komend weekend ziet het er voorlopig niet naar uit dat alles vlot zal gaan met het lossen. In België is de provinciale vlucht vanuit Blois al verzet naar de zondag en gaan ze daar een dag later inkorven. Het ziet er dus naar uit dat het zondag gaat worden.