Het valt mij meer en meer op dat de website van PIPA er één is waar hun klanten echt waar voor hun geld krijgen. Vroeger en dan bedoel ik een vijftal jaren terug kon je op de site van PIPA bijna alle nieuws van ons duivenwereldje terug vinden. Dat je er nieuws op terug kan vinden is nog steeds zo maar dat ze daar nog steeds objectief mee omgaan daar heb ik toch mijn twijfels over. Mooie reportages over bijna alle goede spelers kon je in hun archief terug vinden. Nu vind je op de site alleen nog reclame over klanten die hebben toegezegd in de winter met hun wel wat zaken willen doen. Helemaal niks mis mee als je een bedrijf als dat van hun draaiende moet houden. Maar als je geen zaken met hun wil/kan doen dan wordt het een heel ander verhaal. Een algehele boycot is een groot woord maar dat je naam zo min mogelijk wordt vermeld is heel goed mogelijk.
Bij het vermelden van de nationale winnaar vanuit Chateauroux een week geleden gingen ze volgens mij toch wel erg ver. Het netwerk waarover de mannen van PIPA beschikken is zo goed dat er in no time altijd foto’s en stamkaarten van de winnaars op hun site verschijnen. Alleen deze keer bleef de info over de winnaar bij de jonge duiven uit.
Een paar dagen later verscheen er wel een stukje met als titel:
‘Yolanda’, de snelste van hele Châteauroux-pak, bezorgt Karlo Van Rompaey een topreferentie.
Mijn gedachte was, “Volgens mij maken ze hier een foutje, de winnaar is toch Wijnand De Bruyn”?
Maar dit werd recht gezet in de volgende twee regels, daar werd inderdaad Wijnand vermeld als winnaar.
Hierna werd de afstamming vermeld. Als vader, dochter van NL15-1707236 van Willem de Bruijn ‘Garmin’ NL11-1742241 x ‘Jasmijn’ NL08-1543405, and that’s all.
Dan is de moeder aan de beurt die kwam van het hok Karlo Van Rompay. (klant van PIPA)
Tekst en uitleg dat de moeder was aangeschaft op een veiling georganiseerd door de mannen zelf.
Moeder plus de prestaties van de grootouders, Foto van de moeder, foto van de grootouders, de complete stamkaart van de moeder. Foto van de vorige eigenaar. Nog wat info over de familie van de duif die moeder werd van de winnaar. Het totaal overzicht zag er op zich prima uit maar wel heel duidelijk werd het wie wel en wie geen klant van PIPA is. Wilt u weten hoe dit er uit ziet, kijk dan hier:

Prima besluit,
Deze week heeft afdeling 5 een goed en voor Nederland een uniek besluit genomen. Er werd gezien de weersverwachting besloten om een dag vroeger te gaan vliegen. Dus gewoon donderdag inkorven maar racen op vrijdag. Kan mij niet herinneren dat dit ooit eerder is gebeurd. In ieder geval werd het op vrijdag een super verloop. Net 10 minuten en alle prijzen waren verdiend voor een 315 kilometer vlucht is toch uitzonderlijk snel. En nu terug kijkend op zondagavond is het genomen besluit zeker het beste wat ze hebben kunnen nemen. Al twee dagen volop regen en misschien vanmiddag heeft men op korte afstandjes kunnen lossen. Prima gehandeld en dat mag ook wel eens gezegd worden.