Opnieuw was het moeilijk in te schatten wat het op zaterdag zou worden. Voor een melker die het gewoon is wekelijks alles in te korven is het uiteraard nooit moeilijk. Ik vind dit een beetje de verantwoordelijkheid afschuiven naar de lossingscommissie. Ik neem liever zelf de beslissing of ik wel of niet mijn duiven wil laten vliegen op zaterdag. Zeker als je al niet ruim in je goede duiven zit moet je toch een beetje met beleid te werk gaan.
Zoals u vorige week kon lezen op deze plek heeft mijn broer Ton op dit moment een echte goede duif nm “RICO”. En natuurlijk sta je dan elke week te popelen om hem weer aan een wedstrijd te laten deelnemen. Ik weet ook dat mijn broer bij twijfel mijn raad vraagt. Afgelopen vrijdag kon ik op mijn klompen aanvoelen dat er van zijn zijde een vraag als wat te doen naar mij zou komen. En inderdaad de vraag kwam hoe ik erover dacht om “RICO” thuis te laten. Omdat ik deze vraag wel verwachtte had ik mij een beetje voorbereid en de uitslagen van vorig seizoen eens nagelopen. Ook toen won “RICO” meerdere vroege prijzen en wat opviel hierbij was dat dit nooit gepaard ging aan een hoge snelheid. Altijd werden deze kopprijzen gewonnen wanneer de duiven er voor moesten arbeiden. Dus met het te verwachten weer werd hij geen topfavoriet. En om deze reden vond ik het zeer verstandig deze kampioen thuis te houden.
Je weet het maar nooit. Vorige week bij dat mooie weer waren er twee duiven niet thuis dezelfde dag. Beide duiven hadden ieder al een 1e prijs in de club gewonnen vorig jaar. De ene kwam de volgende ochtend gewond naar huis en de andere is nog steeds onderweg.
Zaterdag is het allemaal nog goed meegevallen. Prima tussen de buien door gelost met een snel verloop. De snelste duiven maken net geen 2000 mpm en de prijzen waren binnen een kwartiertje verdiend. Achteraf gezien een hele grote meevaller.

Op dit moment zijn er twee (normale) kolonies die de vorm op hun hok hebben. In het samenspel Drechtsteden maken zij prima uitslagen. Ik heb het over Co Sterrenburg uit Zwijndrecht en zeer zeker ook de Comb. Elkhuizen uit Alblasserdam. Hun uitslagen van de laatste drie vluchten zien er zo uit.
C. Sterrenburg won:
Quievrain 2192 duiven 16 vd 24 wonnen prijs: 14-15-27-30-35-55-65 enz
Quievrain 3742 duiven 18 vd 19 wonnen prijs: 2-14-17-33-60-63 enz
Peronne 2759 duiven 15 vd 19 wonnen prijs: 7-34-74-77 enz
Comb. Elkhuizen wint:
Quievrain 2192 duiven 22 vd 37 wonnen prijs: 9-46-50-60 enz
Quievrain 3742 duiven 33 vd 37 wonnen prijs: 3-5-11-18-19-24-28-30-55-56-57-77 enz
Peronne 2759 duiven 21 vd 37 wonnen prijs: 1-6-8-11-13-23-47-80-81-84 enz

Opvallend is dat alle twee gewoon doorgaan met hard pakken ondanks het grote verschil in omstandigheden per week.
Quievrain, steenkoud en de snelste duif 1244 mpm
Quievrain, zeer mooi en de snelste duif 1300 mpm
Peronne, bewolkt en harde wind maakt de snelste duif 1966 mpm.
Conditie en kwaliteit blijven nog altijd de belangrijkste bestanddelen om te blijven presteren ondanks verschillende weersomstandigheden.